Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Tájékoztatás

a vízjogi engedélyezéshez vízügyi nyilatkozat kérelmekről.

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló Kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott. A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével szíveskedjék indítani.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít munkanapokon 9.00-11.00 óra között.

Ügyfélszolgálatunk elérhető:

  • az ÉMVIZIG székházában személyesen (3530 Miskolc, Vörösmarty u. 77.);
  • telefonon a 06/46-516-600 számon

kizárólag ügyfélfogadási időben.

A papíralapú ügyintés során kérjük, hozza magával az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét, és minden a kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése munkanapokon 9.00-11.00 óra között a 06/46-516-600 telefonszámon vagy a székházban személyesen, illetve bármely időpontban elektronikus levél írásával a letesitmenyazonositas@emvizig.hu e-mail címen van lehetőség.

Az emvizig@emvizig.hu és a letesitmenyazonositas@emvizig.hu e-mail címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség.

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.uf@ovf.hu elektronikus címen.
Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva